Κυπαρισσία: Ακυβέρνητα σκάφη στα διεθνή ύδατα

Δύο εγκαταλελειμμένα σκάφη, ένα αλιευτικό και ένα ιστιοφόρο τουριστικό, εντοπίστηκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα στην θαλάσσια περιοχή, 7 ναυτικά μίλια δυτικά από τα Φιλιατρά και χθες ρυμουλκήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Τα σκάφη σύμφωνα με πληροφορίες, έπλεαν
ακυβέρνητα στη θαλάσσια περιοχή από προχθές το απόγευμα, ενώ χθες το πρωί ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας το αλιευτικό "Χριστίνα Χ." που ανήκει σε αλιέα από την Κυλλήνη, το οποίο και έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να τα ρυμουλκήσει ως το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Αρχικά ρυμουλκήθηκε το αλιευτικό, ένα σιδερένιο σκάφος με αρκετές σκουριές και αραβικές επιγραφές, μήκους περίπου 25 μέτρων, ενώ τα εγκαταλελειμμένα παλιά ρούχα, τα σκεπάσματα και οι τροφές (ρύζι, κονσέρβες), που είναι διασκορπισμένα στο κατάστρωμα, δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει χρησιμοποιηθεί στη μεταφορά μεταναστών και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, με τα θαλάσσια ρεύματα να το παρασέρνουν ως την περιοχή αυτή. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει εγκαταλειφθεί στην πλευρά της Ιταλίας και η θάλασσα να το έφτασε ακυβέρνητο ως εδώ.Το δεύτερο σκάφος είναι ένα τουριστικό ιστιοφόρο μήκους 56 ποδιών, το οποίο είναι ελληνικού νηολογίου, ενώ βρίσκεται σε καλή κατάσταση πέρα από κάποιες ζημιές που έχει στο ένα ιστίο του το οποίο έχει σπάσει.Την υπόθεση των δύο σκαφών ερευνά ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας, προσπαθώντας να ρίξει φως στην υπόθεση, πώς δηλαδή έφτασαν στην περιοχή ή αν συνδέονται με αυτήν. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σκάφη στην περιοχή.
Κ.Μπ.
EΛΕΥΘΕΡΙΑΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/36295-akyvernita-skafi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.