Επικίνδυνες νεροφαγιές στην επαρχιακή οδό

Το σταυρό τους κάνουν οι κάτοικοι οικισμών και χωριών, όπως και οι επισκέπτες της περιοχής των Μύλων, των Μπλεμενιάνων, των Βρυσών, της Μουριατάδας και των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης που πρέπει να διανύσουν την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου.
Ο δρόμος είναι γεμάτος, σε όλο σχεδόν το μήκος, επικίνδυνες γούβες και ακόμη πιο επικίνδυνες νεροφαγιές, οι οποίες, μάλιστα, σε πολλά σημεία είναι δύσκολο ακόμη και να γίνουν αντιληπτές από τους οδηγούς λόγω του ανάγλυφου του οδοστρώματος. Για την αποφυγή, δε, πρόκλησης ζημιάς στο όχημα, ατυχήματος ή και δυστυχήματος ακόμη, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Τέτοιες «παγίδες» υπάρχουν σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου, με τις πλέον χαρακτηριστικές και εξόχως επικίνδυνες να είναι στο τμήμα από Κυπαρισσία έως τη Μουριατάδα και ιδίως στους Μύλους Κυπαρισσίας.
Ο δρόμος, από τις νεροφαγιές, μικραίνει απότομα και δε χωρά καλά καλά να περάσει ένα όχημα με ευκολία. Καταλαβαίνει κανείς την ταλαιπωρία των οδηγών και την ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και τους κινδύνους για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Οι νεροφαγιές δεν έγιναν ξαφνικά ένα πρωί. Χρόνο με το χρόνο και ιδίως μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του 2013, προκλήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα και έγιναν οι νεροφαγιές, αφού ο Δήμος Τριφυλίας, στο βαθμό και τα σημεία που έχει ευθύνη και αρμοδιότητα, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ποτέ δεν ήλεγξαν για τα αυλάκια και τους χάνδακες των υδάτων στην επαρχιακή οδό και ποτέ δεν έγινε στοιχειώδης καθαρισμός τους. Παρά, δε, το γεγονός ότι ο Δήμος Τριφυλίας ενισχύθηκε οικονομικά από το ΥΠ.ΕΣ. και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επειδή επλήγη από τις βροχοπτώσεις και πλημμύρες, κανένα απολύτως έργο και καμία παρέμβαση δεν έγινε στην επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου.
Μιλώντας στο «Θ» κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τονίζοντας πως πολλές φορές έχουν ενημερώσει το Δήμο για την κατάσταση αλλά δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση. Για την Περιφέρεια, είπαν ότι όλο ακούν για βελτιώσεις του επαρχιακού δρόμου, για συντηρήσεις και έργα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει. Αναρωτιούνται, δε, εάν, τελικά, θα πρέπει οι ίδιοι να αρχίσουν τις αναφορές σε εισαγγελείς, υπουργεία, Συνήγορο του Πολίτη και Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, μήπως και συγκινηθούν ή υποχρεωθούν οι αρμόδιοι να παρέμβουν.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.