Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στην Τριφυλία. Μαγευτική η κεντρική εκδήλωση στην Κυπαρισσία!

Η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση και η κουλτούρα έσμιξαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» το Σάββατο το βράδυ στην Κυπαρισσία και η συνάντηση αυτή ήταν εξόχως εντυπωσιακή! Μουσικές, χρώματα, συναισθήματα πλημμύρισαν την πλατεία της πόλης που ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο στην κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ.
Δικαίως, λοιπόν, αξίζει συγχαρητηρίων και κάθε έμπρακτης στήριξης η πρωτοβουλία που πριν από 12 χρόνια ανέλαβε ο δραστήριος Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.), καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης έχει αναδειχθεί και καταστεί ως «το» Κορυφαίο Πολιτιστικό και Πολυπολιτισμικό Γεγονός της Τριφυλίας και ευρύτερα, ολόκληρης της Μεσσηνίας, και μέσα στο «γκρίζο» της εποχής της κρίσης και των δυσεπίλυτων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες και τη χώρα, αποτελεί τις φωτεινές ηλιαχτίδες της ελπίδας και της αισιοδοξίας από τον πολιτισμό και την ιστορία, την κουλτούρα και την παράδοση!
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα CIOFF και του International Dance Council και συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας. Φέτος, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από την Αίγυπτο, το Μεξικό, την Παραγουάη, την Ιταλία και την Πολωνία ενώ από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος εκτός από τον Μ.Ε.Σ.Κ., το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Μορφωτικός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων και ο Πυρσός από τα Φιλιατρά ως οικοδεσπότες στις αντίστοιχες πόλεις.
Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε την Πέμπτη στους Γαργαλιάνους, χθες πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην Κυπαρισσία, απόψε θα συνεχιστούν οι παρουσιάσεις του στο Ανοιχτό Θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στον Πύργο του Μπαρμπα-Αλέκου στα Πλατάνια και αύριο Δευτέρα στα Φιλιατρά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.