"Επώνυμοι Ζωγράφοι Εμπνέονται και Ζωγραφίσουν την Παλιά Πόλη"

Από το Σαββατοκύριακο 27,28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης της Παλιάς Πόλης. Κηρυγμένος ιστορικός τόπος, αρχαιολογικός χώρος και διατηρητέος οικισμός η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να αναδείξει τις ομορφιές της και τη μοναδικότητά της στο Πανελλήνιο με την έμπνευση επώνυμων ζωγράφων.
Μετά την Αρχιτεκτονική Σχολή που τον Ιούνιο ήρθε στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας για να αποτυπώσει σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ζωγράφοι θα στήσουν τα καβαλέτα τους και με το χρωστήρα και την τέχνη τους θα αναπαραστήσουν τα στοιχεία και τα μνημεία της.
Η πρωτοβουλία και αυτής της δράσης ανήκει στο "Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας" και έχει σαν στόχο για άλλη μια φορά την πανελλαδική προβολή της Κυπαρισσίας και την ανάδειξη της αξίας της Παλιάς Πόλης δεδομένου ότι θα ακολουθήσει ειδική έκθεση των έργων αυτών στην πρωτεύουσα.
Στην πρόσκληση για τη συμμετοχή στην υλοποίηση αυτής της ιδέας ανταποκρίθηκε και πρωτοστάτησε ο Κυπαρίσσιος ζωγράφος Τάσος Αριδάς ο οποίος με 15 ακόμη ζωγράφους μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Θανάσης Μακρής, ο Γιάννης Στεφανάκις κ.α. θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Θα συμμετέχουν ακόμα η Πέρσα Παρίσου-Αθανασοπούλου από τα Φιλιατρά και οι Κυπαρίσσιοι ζωγράφοι Ελεάννα Μαρτίνου, Ελένη Τζιώρτζη, Βασίλειος Δημητρακάκης, Αννα Διπλαράκη και Κατερίνα Χρονοπούλου.
Οι ζωγράφοι θα φιλοξενηθούν από το Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας στο art hotel ΑΠΟΛΛΩΝ. Στο καλωσὀρισμα των ζωγράφων που θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ έχει προσκληθεί και ο Δήμαρχος Τριφυλίας.
Το Σάββατο το πρωί θα γίνει μια μικρή ξενάγηση στην Παλιά Πόλη από την Τζίμα Ιμιρζιάδη και στη συνέχεια οι ζωγράφοι θα αφεθούν στις δημιουργίες τους. Τα έργα που θα προκύψουν από τους καλλιτέχνες θα εκτεθούν σε αίθουσα των Αθηνών και συγχρόνως στον ίδιο χώρο θα οργανωθεί ημερίδα για την Παλιά Πόλη. Για τη συνέχεια αυτή θα ενημερωθεί το κοινό από τον τύπο.
Μια ακόμα δράση του Προγράμματος για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας που με ιδιωτικές δαπάνες και πολύ προσωπικό χρόνο των ιδρυτών του προσπαθεί να ενεργοποιήσει και να αφυπνήσει το κοινό αίσθημα, αλλά και την εμπλοκή Δήμου και Πολιτείας ώστε να σωθεί η Παλιά Πόλη.
Πληροφορίες : Τζίμα Ιμιρζιάδη 6936 056130 και www.kyparissiaoldtown.gr

4 σχόλια:

  1. παλι καλα που ο κιζηλης εβαλε τους καδους απορριματων και τους καθρεφτες να μην κινδυνευουμε γιατι το να ζωγραφισουν την παλια πολη εμενα σαν κατοικο αυτης δεν βλεπω σε τι με ωφελει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα, τραβα για γουρνοπουλα στου Κουκουμη που σε ωφελει...

      Διαγραφή
  2. πολυ καλη ιδεα! η γουρνοπουλα του κουκουμη ειναι νοστιμοτατη! σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την σοφη σου υποδειξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεχασα να ευχαριστησω την κυρια Τζίμα Ιμιρζιάδη που με ιδιωτικές δαπάνες και πολύ προσωπικό χρόνο προσπαθεί να ενεργοποιήσει και να αφυπνήσει το κοινό αίσθημα, αλλά και την εμπλοκή Δήμου και Πολιτείας ώστε να σωθεί η Παλιά Πόλη! Ευχαριστω εκ των προτερων για την σωτηρια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.