Φωτιά σε παράνομο σκουπιδότοπο στην Κυπαρισσία

Φωτιά προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε παράνομο σκουπιδότοπο στο παλιό Μεταλλείο στους Μύλους Κυπαρισσίας. Ευτυχώς που, εκείνη την ώρα, δεν έπνεαν δυνατοί άνεμοι και η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις με κίνδυνο να κατακάψει σπίτια, ελαιοπερίβολα και καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις.
Η φωτιά προκλήθηκε γύρω στις 9 το βράδυ και στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για την κατάσβεσή της ώστε αυτή να μην πάρει διαστάσεις και επεκταθεί. Αργά τη νύχτα, με εντολή της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, και γινόταν επιχωμάτωση των καμένων για να μην αναζωπυρωθεί η φωτιά.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ξέσπασε φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά πολλοστή εδώ και χρόνια και οι κάτοικοι των Μύλων, καθώς και των οικισμών Πλετσαίικα και Μυραίικα που γειτνιάζουν με τον παράνομο σκουπιδότοπο, είναι οργισμένοι, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική Αρχή Τριφυλίας (και τις προηγούμενες του δήμου Κυπαρισσίας) για όσα συμβαίνουν δίπλα στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους, με κίνδυνο για τη ζωή τους, τη σωματική τους ακεραιότητα, τα σπίτια τους, την περιουσία τους και τη δημόσια υγεία και υγιεινή.
Αναρωτιούνται, δε, τι άλλο, χειρότερο, πρέπει να συμβεί ώστε η δημοτική Αρχή Τριφυλίας να παρέμβει ουσιαστικά δίνοντας λύση στο πρόβλημα με τον παράνομο σκουπιδότοπο στο παλιό Μεταλλείο και τις αλλεπάλληλες φωτιές που ξεσπούν σε αυτόν ή, μήπως, αφού ο δήμος αδιαφορεί, πρέπει οι ίδιοι να κάνουν αναφορά στην Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Η.Γ. από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.