Κατεστραμμένο, χωρίς ασφάλεια και από χθες χωρίς ρεύμα το λιμάνι της Κυπαρισσίας…

Τραγική και διαρκώς επιδεινούμενη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Όπως είναι γνωστό, έχει καταστραφεί μετά την κατάρρευση τμήματος του καινούργιου προσήνεμου μόλου, ενώ, αφού δε γίνεται καμία παρέμβαση αποκατάστασης και προστασίας από τους κυματισμούς, βαίνει προς κατάρρευση και τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου. Γνωστό είναι, επίσης, ότι δεν παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια ελλιμενισμού και πολλές φορές έχουν βουλιάξει σκάφη και βάρκες στο αλιευτικό καταφύγιο. Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, από χθες δεν έχει και ηλεκτρικό ρεύμα!
Κι ενώ η κατάσταση είναι τραγική και απαράδεκτη, τόσο στο λιμάνι όσο και στη χερσαία του ζώνη, ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να ξαναγίνει λιμάνι! Στο «Θ» πολλές φορές, με φωτορεπορτάζ, έχουμε μεταφέρει στους αναγνώστες την τραγική κατάσταση του κατεστραμμένου λιμανιού της Κυπαρισσίας, τις εκκλήσεις των αλιέων προς τους αρμοδίους να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών (και για να μην γίνουν ακόμη μεγαλύτερες), αλλά μάταια. Οι αλιείς διαμαρτύρονται, φωνάζουν, καταγγέλλουν, αλλά ουσιαστικά ανταπόκριση δε βρίσκουν. 14 εκατομμύρια ευρώ «πέσανε» για το λιμάνι, τα πήρε η θάλασσα και ο κυματισμός και κανένας δεν έχει λογοδοτήσει, σε κανέναν δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, λες και ο μόνος που έφταιγε ήταν ο κακός καιρός!
Ακόμη και σήμερα, παρά τις υποσχέσεις, εξαγγελίες και διακηρύξεις, τίποτα δεν έχει γίνει στο λιμάνι και μάλιστα, από χθες, όπως προαναφέραμε, έμεινε και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τους αλιείς να είναι έτοιμοι να «απαντήσουν» με εξώδικα σε όλους τους εμπλεκόμενους!
Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου των επαγγελματιών αλιέων Τριφυλίας, Κώστα Ροϊλού: «Εδώ και χρόνια έχουμε καταγγείλει το θέμα του λιμανιού της Κυπαρισσίας και συνεχίζουμε! Έχουμε καταγγείλει ότι το ρεύμα, οι κολώνες, όλα είναι υπό διάλυση. Σήμερα λοιπόν (σ.σ. χθες) εντοπίστηκε μία η οποία ήταν ανεπανόρθωτη και μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα και στη ζωή ανθρώπων. Ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο, το Λιμεναρχείο ειδοποίησε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και οι ηλεκτρολόγοι ήρθαν και έκοψαν το ρεύμα στο λιμάνι μέχρι νεωτέρας, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη, απ’ ό,τι μας είπαν, λόγω το τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το λιμάνι μένει χωρίς ρεύμα. Συν τοις άλλοις, με τόσα προβλήματα, με τόσες κακοτεχνίες, με τόσα θέματα που υπάρχουν – εχθές (σ.σ. προχθές) το βράδυ ξενυχτήσαμε με τη θαλασσοταραχή-, για άλλον έναν χρόνο ακόμη και έρχονται και μας ζητάνε λιμενικά τέλη γι’ αυτό το έκτρωμα! Αυτό δεν το δεχόμαστε με τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψουμε σε καμία απειλή και σε τίποτα, που μας έχουνε βάλει στο τρυπάκι αυτό! Δεν ξέρω τι θα γίνει. Από Δευτέρα και από Τετάρτη, που θα τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία, θα ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις με εξώδικα, για να δούμε πού θα φτάσει αυτό το χάλι!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.