«Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας»: Υποδειγματικό και παράδειγμα προς μίμηση το έργο της.

Μετά από πολλές επιστολές που έχουν αποσταλεί σε εμάς αλλά και σε άλλα τοπικά μέσα, από έναν από τους γεωπόνους του Δήμου Τριφυλίας, τον κύριο Μηλιώνη, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την επιστολή – «καταγγελία» που αφορούσε την περίπτωση της δακοκτονίας και γενικότερα την δράση της Γεωργικής Διεύθυνσης Τριφυλίας, καθώς και την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.
Τόσο λόγω της πολιτικής μας να μην λογοκρίνουμε τους αναγνώστες αλλά και με δεδομένο ότι το υπέγραφε προσωπικά και δεν το έστειλε ως «ανώνυμος» η επιστολή του δημοσιεύτηκε χωρίς την παραμικρή αλλαγή.
Ωστόσο ως οφείλουμε να πράττουμε σε ανάλογες περιπτώσεις, φροντίσαμε να εξακριβώσουμε την ορθότητα των καταγγελιών τόσο για το έργο της «Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας» σε ότι αφορά την δακοκτονία, όσο και την μέριμνα που αφορά τα αδέσποτα. Ειδικά μετά από τις μεγάλες αντιδράσεις που συναντήσαμε από αγρότες, τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και πολλούς συναδέλφους του κυρίου Μηλιώνη, εντός αλλά και εκτός του Δήμου Τριφυλίας.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε αυτή.
Καταρχήν, σύμφωνα με επίσημη απάντηση που είχαμε από τον Διευθυντή της «Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κύριο Αντώνη Παρασκευόπουλο, η «Διεύθυνση Γεωργίας» όπως έχουμε μάθει να την λέμε, δεν φέρει καμία ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα, ούτε και μπορεί να λάβει μέριμνα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ένα δεύτερο θέμα για το οποίο μας απάντησε είναι το ζήτημα του ενοικίου που πληρώνει η υπηρεσία.
Αρχικά θα θέλαμε να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν να μετακομίζει κάποια υπηρεσία, αν υπάρχει υπόνοια ή ακόμα και εισαγγελική έρευνα εις βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Πόσο μάλλον όταν εν μέσω κρίσης και λόγω περικοπής των κονδυλίων που έχεις προς διάθεση η υπηρεσία, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει περικόψει το ενοίκιο κατά 70%. Αυτό πιστεύω δεν αποτελεί μόνο την άποψη των συντακτών του blog μας αλλά και κάθε νοήμονος ανθρώπου.
Όπως μας είπε λοιπόν ο κύριος Παρασκευόπουλος η υπηρεσία την οποία διευθύνει καταβάλει ως μίσθωμα 900€ αντί 3.000€ που είχε διαμορφωθεί, μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου. Γεγονός που πιστώνεται και στους ιδιοκτήτες αλλά και στην ηγεσία της Διεύθυνσης που μετά από συνεργασία πολλών ετών, αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία της κατάστασης προχώρησαν σε νέα συμφωνία για το αντίτιμο του μισθίου.
Επειδή όμως δεν θέλαμε να μείνουμε στα λόγια του επικεφαλής της διεύθυνσης, αναζητήσαμε και άλλους πολίτες, που συμμετέχουν ή απολαμβάνουν το έργο της «Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας».
Συνομιλώντας με πολίτες και επιχειρηματίες του τόπου μας, αντιληφθήκαμε ότι ο κόσμος έχει τελείως διαφορετική άποψη για την «Διεύθυνση Γεωργίας».
Η ηγεσία της Διεύθυνσης αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι εργάζονται προς το συμφέρον του τόπου, στηρίζοντας τους αγρότες της περιοχής, ενώ και στον τομέα των κοινοτικών κονδυλίων θα λέγαμε ότι παίρνει άριστα. Χαρακτηριστικό είναι ότι επί συνόλου 80.000.000,00€ που έχουν διατεθεί για την επιδότηση του πρωτογενούς τομέα αλλά και την ανάπτυξη δράσεων για την βελτίωση των καλλιεργειών (όπως π.χ η δακοκτονία) σε όλη τη χώρα, η υπηρεσία της Τριφυλίας έχει «απορροφήσει» πάνω από 10.000.000,00€, δηλαδή το 13%. Μην ξεχνάμε ότι παραγωγή της Τριφυλίας υπολείπεται κατά πολύ του 13% του συνόλου της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας.
Τέλος, η «Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας» καλείτε συνεχώς από ανάλογες Διευθύνσεις ανά την επικράτεια αλλά και από αγροτικές περιοχές του εξωτερικού, για να παρουσιάσει το πρότυπο έργο της στην διαδικασία της πρόληψης και του ψεκασμού των καλλιεργειών.
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας αγρότης, «ο Αντώνης δίνει μάχη για την περιοχή και τον αγρότη και είναι δίπλα μας εδώ και πολλά χρόνια, είτε μιλάμε για την εποχή που καλλιεργούμε τα καρπούζια, είτε μιλάμε για τις ελιές αλλά και σε κάθε εργασία που ξεκινάμε».
Θεωρούμε ότι με τα παραπάνω θέτουμε στη σωστή βάση την λειτουργία της «Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας» και του προσωπικού της, από την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο σε αυτή και θέτουμε τον εξής προβληματισμό:
Η καταγγελία είναι μια προσωπική γνώμη που έτσι και αλλιώς έχουμε όλοι το δικαίωμα να εκφράζουμε ή αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο» κάποιων κέντρων που απεργάζονται το «λουκέτο» μιας ακόμα υπηρεσίας στην περιοχή μας (γιατί δεν μιλάμε μόνο για την πόλη μας) και την μεταφορά των εργασιών της στην Καλαμάτα;
Ακόμα και αν το δεύτερο δεν αποτελεί πραγματικότητα, καλό θα είναι να μην «πετάμε έτοιμη τροφή στα θηρία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.