Στιγμές αγωνίας για το "Norman Atlantic" και τους 466 επιβάτες, ανάμεσά τους 5 επαγγελματίες οδηγοί από την Κυπαρισσία

Από τις 4 τα ξημερώματα φλέγεται 45 μίλια Δυτικά της Κέρκυρας το επιβατηγό οχηματαγωγό σκάφος "Norman Atlantic" με 466 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα (22 Ιταλοί και 34 Έλληνες) που εκτελεί το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ανγκόνα.
Για μια από τις πιο επικίνδυνες περίπλοκες επιχειρήσεις ερευνάς και διάσωσης που έχουν γίνει έως σήμερα έκανε λόγο σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ, με ταχύτητα ανέμου 50 μίλια, με ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, που δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις από αέρος.
Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης έχει αναλάβει το επιβατηγό "Cruise Europa", ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές. Ο υπουργός ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο "Εύηνος" θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διάσωσης, ενώ πυροσβεστικό πλοίο με 16 άτομα, αναχώρησε από την Κέρκυρα με προορισμό το σημείο. Χαρακτηριστικό των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν είναι ότι από μια σωσίβια λέμβο που επέβαιναν 150 άτομα, μόνο οι 35 κατάφεραν να κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο "Spirit of Peraus" που έσπευσε για βοήθεια. Επίσης, βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο. «Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για αγνοούμενους» τόνισε.
Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος και ένα αεροπλάνο. Δίπλα στο "Νorman Αtlantic" βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία.
Επίσης, αποστέλλονται από ελληνικής πλευράς έξι ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο C-130, ενώ στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα "Ναυαρίνο" μετά από επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Τα παραπλέοντα πλοία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλοιό για να περιορίσουν την θαλασσοταραχή και να διευκολύνουν την επιχείρηση εκκένωσης.
«Αυτό μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μεμονωμένες διασώσεις από αέρα... Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» δήλωε στους δημοσιογραφους ο κ. Δένδιας.
«Έχουν βρεθεί καταλύματα για αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε στον σταθμό μας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.
Πληροφορίες του Kyparissia - News.Blog κάνουν λόγο ότι 5 από τους επιβάτες του πλοίου ήταν επαγγελματίες οδηγοί της πόλης μας που εργάζονται σε μεταφορικές εταιρείες τις περιοχής μας, ταξιδεύοντας συνεχώς στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.