Στο Αστυνομικό Τμήμα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για το Τουριστικό

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ η αντιδήμαρχος Οικονομικών, αρμόδια για θέματα Δημοτικής Περιουσίας, Μαρία Πανουσιοπούλου, με ενοικιαστές του Τουριστικού Περιπτέρου του και τη δικηγόρο στην οποία έχει αναθέσει την υπόθεση ο Δήμος. Όπως είπε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η κα Πανουσιοπούλου, οι ενοικιαστές άδειαζαν το χώρο και έβγαζαν και τις τζαμαρίες!
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, ο οποίος ρώτησε τι έχει γίνει με το Τουριστικό. Όπως είπε, «να μας πείτε τι έχει συμβεί γιατί υπάρχει ήδη μια αναστάτωση, ότι πήγε αυτός που είχε νοικιάσει το Τουριστικό, πήρε τα έπιπλα, πήρε τις πόρτες, δεν ξέρω αν έχει μείνει τίποτα, θα πάω μετά μια βόλτα... Τι γίνεται; Τι εξελίξεις έχουμε; Πώς μπήκε μόνος του μέσα και τα πήρε όλα κι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Μια ενημέρωση».
Απαντώντας η κα Πανουσιοπούλου θύμισε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση όρισαν δικαστικό επιμελητή για να κοινοποιήσει πρόσκληση για παράδοση του μισθίου του ακινήτου. «Δέχθηκε ότι θα μας το παραδώσει, κατά τη δικηγόρο, κατά δηλώσεις που έκανε στη δικηγόρο. Το Σάββατο το απόγευμα με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι βρίσκεται κάτω στο Τουριστικό και παίρνει τα πράγματά του ο ενοικιαστής. Μαζί με τη δικηγόρο βρέθηκα στο χώρο του Τουριστικού. Δε μας είχε ενημερώσει ότι θα έβγαζε τις τζαμαρίες.
Σε ερώτησή μας, για ποιο λόγο προβαίνει σε αυτό, μας είπε ότι "αυτά είναι δικά μου και τα παίρνω"! "Είναι δικά σας και τα παίρνετε, αλλά έχετε οφειλές στο Δήμο. Το ακίνητο δεν μπορείτε να το παραδώσετε χωρίς πόρτες. Τι θα παραλάβουμε; Τι κλειδί θα μας δώσετε;".
Παρ’ όλα αυτά ισχυρίστηκε διάφορα θέματα δικά του, καλέσαμε την Αστυνομία και με την Αστυνομία βρεθήκαμε στο Α.Τ. δικηγόρος, εγώ, ο Χ.Δ. και η Σ.Δ. Καταγράφηκε το συμβάν, δέχθηκε στην καταγραφή ότι παράνομα, κατά τη δήλωση τη δική του, ξηλώθηκαν τζαμαρίες. Υπογράφηκε με κάθε επιφύλαξη παντός δικαιώματος για το Δήμο από τη Σ.Δ. και από εμένα. Αυτή είναι η εικόνα μέχρι δωδεκάμισι το Σάββατο το βράδυ», είπε συγκεκριμένα η κα Πανουσιοπούλου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε και απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε πως το δικαστήριο για το Τουριστικό έγινε το Μάρτιο του 2014, αλλά ακόμα δεν έχει γραφτεί η απόφαση και μέχρι να λήξει η 12ετία της επαγγελματικής στέγης δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, παρά τις οφειλές των ενοικιαστών στο Δήμο, αναφέροντας ότι αυτή η Δημοτική Αρχή «έτρεξε» τις διαδικασίες.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε εάν τώρα το ακίνητο είναι ακόμα στους ενοικιαστές και η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε πως «δε μας το έχει παραδώσει. Για να μας παραδώσει, κάνουμε πρωτόκολλο. Κάνουμε αποδεικτικό. Δε μας έχει παραδώσει. Δεν έχει παρέλθει το δεκαπενθήμερο απ’ την πρόσκληση».
Παρεμβαίνοντας ο Γιάννης Κατσούλας ρώτησε: «Και ευθύνεται και για ό,τι φθορές κάνει;», με την κα Πανουσιοπούλου να απαντά «βεβαίως».
Στη συνέχεια η κα Πανουσιοπούλου τόνισε: "Συνάδελφοι, αυτός ζητάει 700.000 ευρώ και ζητάει και πραγματογνώμονα και λοιπά. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον απαιτούσε από το Δήμο αποζημίωση, δεν μπορούσε να πάει να ξηλώσει τίποτα από το ακίνητο...".



Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν τα χάλια της Κυπαρισσίας σχετίζονται και με όλους τους άχρηστους που ανέλεβαν μετά τον Κ. Ηλία Τσίγγανο- και αυτός έκανε λάθη αλλά κρατούσε τα προσχήματα....-, με βασική ευθύνη του Κ. Αντώνη Σαμαρά ο οπόιος μάλλον πρέπει να είναι αρκετά εμπαθής αφού προτίμησε τον Κ. Κόλλια αντί του Παναγίωτη Τσίγγανου γιατί του κρατάει κακιούλες από την Πολ. ¨Ανοιξη, σαν τα παιδάκια, και χαντακώθηκε ολόκληρος ο Δήμος....έσένα Κ. Σαμαρά σε δέχθηκε πίσω ολόκληρη ΝΔ και εσύ είσαι τοσο μικρόψυχος απορω...αλλά και αυτήν Πολ. Αν θα την κάνεις με Γεργίαδηδες και λοιπούς. Και τώρα ο Κ. Κατσίβελλας, κουμπάρος του Κ. Σαμαρά μιλάει για την προηγούμενη Δημοτική αρχή σαν να μην έχει τουλάχιστον τουσ μισούς ίδιους συμβούλους...όσο για την Κ. Πανουσιοπούλου μάλλον στο παρελθόν ήταν στον Δήμο Μουζακίου για αυτό και προφανώς βρίσκετε προ εκπλήξεως με τα του τουριστικού.
    Εν κατακλειδι έρχετε καλοκαίρι και ν παραλία κυπαρισσίας θα θυμήζει γύφτικό τσαντιρι με το τοθριστικό με τέτοια χάλια και το ασυγκρίτου ομορφίας έργο επί της Διονυσίας Πηγής.....Αγία Βαρβάρα την κάνατε την πόλη , και ουτε ένας δεν έχει ευθύνη, μα κανένας.....ε ρε Παπαδόπουλο ή ακόμα και Βελουχίωτη που θέλετε ψευτο δεξιοί της ρεμούλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.