Τη Δευτέρα με σφοδρές αντιδράσεις ξεκινά (;) η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού...

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου «Ολοκλήρωση οδού Γαργαλιάνοι – Ρωμανός τμήματος της Ε.Ο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών –Πυλού» από την ανάδοχο εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ». Δεν είναι όμως βέβαιο ότι αυτό θα καταστεί εφικτό, μιας και είναι γνωστές οι αντιδράσεις στην περιοχή από τους δικαιούχους αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ και όπως τόνισαν κάποιοι εξ αυτών χθες, δε θα επιτρέψουν να ξεκινήσει ο εργολάβος, αφού η Περιφέρεια δεν κράτησε την υπόσχεσή της και δεν τήρησε τη δέσμευσή της ως προς την καταβολή αποζημιώσεων, η καταληκτική ημερομηνία της οποίας είχε τεθεί – με σιωπηρή ανοχή εκ μέρους τους – η 31η Ιουλίου.
Θυμίζουμε πως, όπως έχουμε γράψει στο «Θ», οι δικαιούχοι που δεν τους έχει καταβληθεί ούτε ευρώ ως αποζημίωση, σε σύσκεψη που συγκάλεσαν στις 16 Μαΐου οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους, Βάσω Μαρίνη και Τρύφωνας Λαμπούσης, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, καθώς 130 ιδιοκτήτες δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση, ενώ άλλοι έχουν ήδη λάβει το 60% που δικαιούνται, απέσπασαν τη ρητή δέσμευση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί σε όλους οι αποζημιώσεις.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα και διαθέσιμα 8.000.000 ευρώ για όλες τις αποζημιώσεις, 2,5 εκ. για το υπόλοιπο 40% όσων έχουν ήδη λάβει μέρος της αποζημίωσης και 5,5 εκ. ευρώ για τους 130, που θα καταβληθούν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου. Οι δικαιούχοι που δεν είχαν λάβει καμία αποζημίωση, είχαν τονίσει πως εάν δεν υλοποιηθεί η δέσμευσή του, θα βγουν με τρακτέρ στο δρόμο και το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ. Τα τέλη Ιουνίου έγιναν τέλη Ιουλίου και έφθασε η 20η Αυγούστου, αλλά μάταια οι δικαιούχοι ανέμεναν υπομονετικά την υλοποίηση της δέσμευσης για καταβολή των αποζημιώσεων.
Όπως είπαν στο «Θ» δικαιούχοι αποζημιώσεων «δεν μας καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, όπως μας είχανε υποσχεθεί και δεσμευτεί και, μάθαμε ότι τη Δευτέρα ο εργολάβος θα βάλει μπροστά για το έργο της ολοκλήρωσης του δρόμου. Θα είμαστε εκεί, μπροστά στις περιουσίες μας και δε θα επιτρέψουμε να αρχίσει το έργο αν δεν μας καταβάλλουν πρώτα τις αποζημιώσεις που δικαιούμεθα. Τέλος η κοροϊδία και η υπομονή. Το λόγο πια τον έχουμε εμείς και η Δικαιοσύνη. Να ανοίξει ο φάκελος του έργου από την αρχή και η Δικαιοσύνη να πάρει θέση για όλα και για όλους. Εμείς θα διεκδικήσουμε δικαστικά και αποζημιώσεις απώλειας εισοδήματος από τις περιουσίες μας που «χάθηκαν από το δρόμο…».

από το "tharrosnews.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.