Ανακοινώθηκαν οι βάσεις καθώς και οι λίστες με τους επιτυχόντες. Δηλώσεις του Διευθυντή του ΓΕΛ κ. Αντωνόπουλου. Δείτε τους πίνακες στο Kyparissia-News.Blog

Στο 79,72% το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας με τους 59 από τους 74 που διαγωνίστηκαν συνολικά, να «ανοίγουν φτερά» για διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα ώστε να φοιτήσουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους.
Το σχολείο μας επί συνόλου 25 Γενικών Λυκείων της Μεσσηνίας κατέλαβε την 6η θέση σε επιτυχίες με το Ιδιωτικό Γ.Λ Μπουγά να φτάνει στο 93.33% επιτυχίας και να ακολουθούν το 3ο Γ.Λ Καλαμάτας με 83.21%, 4ο Γ.Λ Καλαμάτας με 80.30% και τα Γ.Λ Θουρίας και Πεταλιδίου με 80% επιτυχία έκαστο.
Βέβαια τόσο για το Ιδιωτικό Λύκειο που «πρώτευσε» σε επιτυχίες όσο και για τα λύκεια Θουρίας και Πεταλιδίου μιλάμε για 14/15, 16/20 και 4/5 επιτυχόντες αντίστοιχα…
Αξίζει να πούμε ότι το ποσοστό επιτυχίας σε ολόκληρη την Μεσσηνία κυμάνθηκε στο 68.47% με 734/1072 μαθητές να ξεκινούν τη νέα τους χρονιά σε κάποιο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ της χώρας μας.
Ωστόσο τα ποσοστά παρότι με αυτά εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την δουλειά που γίνεται στα σχολεία (και τα φροντιστήρια για να λέμε και του στραβού το δίκιο), σήμερα είναι μόνο για την ικανοποίηση των στατιστικολόγων. Η ημέρα ανήκει στα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους και η χαρά είναι όλη δική τους…
Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Αντωνόπουλος έκανε τη ακόλουθη δήλωση:
"Σήμερα εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι επιτυχόντες του σχολείου μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι 60, ποσοστό περίπου 90%. Από αυτούς οι 50 εισήχθηκαν στα ΑΕΙ, ποσοστό 83% και οι 10, ποσοστό 17% στα ΤΕΙ.
Σημαντικό για εμάς τους και τους μαθητές μας είναι ότι στην 1η προτίμησή τους εισήχθηκαν 15 μαθητές, ποσοστό 25% και στη 2η προτίμησή τους 12 μαθητές, ποσοστό 20%, δηλαδή οι μισοί περίπου μαθητές μας πέρασαν στην 1η ή 2η προτίμησή τους.
Αυτό οφείλετε στη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας (Διεύθυνσης, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, δήμου, τοπικών φορέων).
Όλοι είναι κοντά μας, υπάρχει ειλικρινής και εποικοδομητική συνεργασία.
Νιώθουμε στα μάτια των μαθητών μας την αγάπη και τη ικανοποίησή τους.
Το σχολείο θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.
Για την επόμενη σχολική χρονιά είμαστε έτοιμοι για το παιδαγωγικό, μαθησιακό και κοινωνικό μας έργο.
Ευχαριστούμε εσάς τους δημοσιογράφους για την ηθική στήριξή σας και όλους τους συντελεστές των επιτυχιών του Λυκείου Κυπαρισσίας"
Εμείς σαν Kyparissia-News.Blog να συγχαρούμε τους καθηγητές τους από όποιο μετερίζι και αν τους βοήθησαν, τους γονείς τους που στάθηκαν δίπλα τους στον «μαραθώνιο» της προετοιμασίας για της Πανελλαδικές εξετάσεις και φυσικά να συγχαρούμε τους ίδιους τους «μαραθωνοδρόμους» της μάθησης για την επιτυχία τους και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο ακαδημαϊκό τους ταξίδι που ξεκινά και επίσημα σε λίγες μέρες…
Δείτε τις λίστες με τους επιτυχόντες του Γενικού Λυκείου ΕΔΩ
Δείτε τις λίστες με τους επιτυχόντες του ΕΠΑΛ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.