Α.Ο.Κ: Έχασε δύο βαθμούς, δεν έγινε και κάτι, μήπως χάνει την ταυτότητά του όμως;

...του Παναγιώτη Σ. Ανδρινόπουλου
Πολλά μπορούμε να πούμε και άλλα τόσα να γράψουμε για την απρόσμενη απώλεια βαθμών της ομάδας της Κυπαρισσίας χθες στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.
Όμως μια ισοπαλία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και καταστροφή ακόμα και για μια ομάδα που ξεκινά το πρωτάθλημα με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Άλλωστε και στην περσινή πρεμιέρα οι ποδοσφαιριστές του Αλέξη Μαντζούνη παραχώρησαν λευκή ισοπαλία στα Φιλιατρά προκαλώντας πολλές μουρμούρες στις τάξεις των φιλάθλων μας. Στο τέλος φυσικά η ομάδα έκοψε το νήμα πρώτη και μάλιστα αήττητη έχοντας απλά παραχωρήσει 2 ακόμα ισοπαλίες, ενώ η Εράνη που θα λέγαμε ξεκίνησε «ιδανικά, κόβοντας βαθμούς από το φαβορί στο τέλος έπεσε κατηγορία.
Δεν θα μείνουμε όμως στον σχολιασμό του παιχνιδιού καθώς αυτό έχει ήδη γραφεί ήδη σε αρκετά site καθώς και στον τοπικό έντυπο τύπο.
Δεν θα εστιάσουμε ούτε στα εμφαντικά σκορ με τα οποία παίρνει ο Πάμισσος τα τρίποντα απέναντι σε σχετικά αδύναμους αντίπαλους ενώ και ο Πανθουριακός με την «φούρια» του νεοφώτιστου και τις ενισχύσεις του, ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα.
Το πρόβλημα είναι η απώλεια ταυτότητας των κυανόλευκων που «διαφαίνεται» στον ποδοσφαιρικό ορίζοντα της Μεσσηνίας.
Μιλάμε για την στόφα πρωταθλητή που εμφάνισαν σε ΚΑΘΕ αγώνα την προηγούμενη σεζόν με το συγκριτικό τους πλεονέκτημα να εστιάζεται στην φυσική τους κατάσταση και τις απίστευτες ανατροπές στα τελευταία λεπτά πολλών αγώνων.
Η Κυπαρισσία είχε «γυρίσει» ή είχε «καθαρίσει» παιχνίδια κυριολεκτικά στο 90+ καθώς την ώρα που οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές κατέθεταν τα όπλα αδύναμοι πολλές φορές να υπερασπιστούν μια ισοπαλία ή μια νίκη τους, οι κυανόλευκοι συνέχιζαν ακούραστοι να τρέχουν μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Να θυμίσουμε μερικά; 2η αγωνιστική στο 91’ ο Φ. Παναγόπουλος «γύρισε» το παιχνίδι με τον Εθνικό Μελιγαλά καθώς από το 52ο λεπτό που ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να «στραβώνει» για τους μετέπειτα πρωταθλητές Μεσσηνίας.
Ο αντίστοιχος με τον προχθεσινό αγώνα στους Γαργαλιάνους την 5η αγωνιστική όταν ο Α.Ο.Κ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το 23ο λεπτό. Χρειάστηκαν επιπλέον 58 λεπτά παιχνιδιού για να ισοφαρίσει ο αρχηγός Λυδιώτης στο 81ο λεπτό και 3 λεπτά καθυστερήσεων για να γίνει το 1-2 και πάλι με τον Λυδιώτη.
Με τον α γύρο να κλείνει τις ανατροπές την 13η αγωνιστική με τον Μεσσηνιακό στο Δημοτικό Στάδιο Κυπαρισσίας όταν ο Μητρόφ στο 90’ «λύτρωσε» τον Μαντζούνη και τους ποδοσφαιριστές του καθώς το πλήθος κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου.
Δεν θα αναφερθούμε στις ανατροπές των μπαράζ καθώς αυτοί οι αγώνες είχαν άλλο ειδικό βάρος και η ομάδα είχε δημιουργήσει ένα status σεβαστό από κάθε αντίπαλο, αυτό του αήττητου πρωταθλητή!!!
Η δε μαχητικότητα μας έδωσε 1 πολύτιμο βαθμό στο φινάλε του πρώτου γύρου μέσα στο «νησί» όταν ο συνδιεκδικητής του τίτλου μας «πολιορκούσε» συνεχώς.
Αυτή είναι η ταυτότητα, παρακαταθήκη, του περσινού Α.Ο.Κ και αυτή δείχνει να την έχει απολέσει.
Δυστυχώς χθες είδαμε το ακριβώς αντίθετο. Είδαμε την ομάδα μας να αδυνατεί να κρατήσει το σκορ για 1-2 λεπτά ακόμα όταν το έκανε ήδη για 73 λεπτά και πολύ περισσότερο να «καθαρίσει» ένα επικίνδυνο παιχνίδι με αποτέλεσμα να δεχθεί την ισοφάριση στο 93ο λεπτό, εκεί που όλοι σκεφτόντουσαν το ζεστό ντους που θα ακολουθούσε στα επόμενα λεπτά.
Ας ελπίσουμε ότι απλώς είναι μια κακή εκτίμηση του τεχνικού team και απλώς είδαμε μια αβλεψία από μέρους κυανόλευκων, όπως έγινε και στο παιχνίδι του Α.Ο.Κ με τον Απόλλωνα στο «Γ. Λοτυκαρέας» την περσινή 7η αγωνιστική όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 70’ αλλά κατάφεραν να κρατήσουν το τρίποντο μόνο για 17 λεπτά φεύγοντας με την ισοπαλία από την Καλαμάτα.
Ωστόσο η ομάδα θα έπρεπε να εκκινήσει από εκεί που σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι και θα είναι κρίμα να ξεκινήσει να δημιουργεί από την αρχή αυτά για τα οποία αγωνίστηκε μια ολόκληρη χρονιά και είχε ήδη πετύχει.
Οι φήμες που θέλουν την ομάδα κατά την προετοιμασία να εφάρμοζε αυτό που έλεγε ένας παλιός της προπονητής, «ωραία μέρα σήμερα, ας παίξουμε μπαλίτσα» και να μην ασχολήθηκαν με το κομμάτι «φυσική κατάσταση» ελπίζουμε να είναι εικασίες φίλων της ομάδας που πιθανόν να είναι περισσότερο απαιτητικοί από την ομάδα, από αυτό που οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Φρούσσου μπορούν να προσφέρουν σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος.
Για την ομάδα της Κυπάρισσίας αγωνίστηκαν οι: Αντωνόπουλος, Γιαννόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γαργαρώνης, Ανδρουτσής, Αργυρόπουλος, Μιλοσέσκι(89’) , Δημητρουλόπουλος, Κόλλιας (78’), Κωνσταντόπουλος (58’), Παναγόπουλος.
Αλλαγές: (58' Παπαγεωργίου), (78' Καμποσιώρης), (89' Ζαφείρης).
Διαιτητής του αγώνα ο Η. Νικολόπουλος με βοηθούς τους κ.κ Χ. Γεωργαντά και Ι. Γιαννέτσο.
Μετά και το τέλος της τρίτης αγωνιστικής η βαθμολογία έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.