Μεσσηνιακή Αμφικτιονία: Παρουσίαση σχεδίου για Μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Στην Κυπαρισσία συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, όπου παρουσιάστηκε από το "Σύλλογο Φίλων Μαρίας Κάλλας" το σχέδιο για την δημιουργία μουσείου στο σπίτι της στο Νιοχώρι Οιχαλίας. Η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο του συλλόγου Φίλιππο Μπάμη.
Αυτό που συζητήθηκε επί μακρόν ήταν οι δυνατότητες χρηματοδότησης αυτού του έργου μέσα από την διεθνοποίηση του θέματος ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.
Ακόμη συζητήθηκε ο σχεδιασμός μιας μεγάλης μουσικής βραδιάς στην Αρχαία Μεσσήνη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Τριφυλίας, ώστε να τιμηθεί η Μαρία Κάλλας.
Αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε ολοκλήρωση του φακέλου για την ιστορική και πολιτιστική προβολή της Μεσσηνίας, να δημιουργηθούν οι δρόμοι πολιτισμού της Μεσσηνίας με αναφορά στα μνημεία, την ιστορία και τον πολιτισμό και να τεθούν υπό την αιγίδα της UNESCO. Σε ό,τι αφορά θέματα καθαρά της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξουν επαφές και να ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής.

Κ.Μπ. από το eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.